پیش بینی های سیمپسون ها
سریال سیمپسون ها بیش از ۳۰ سال است که در حال پخش است و در این مدت بیشتر از ۶۷۰ قسمت از آن پخش شده. با توجه به تعداد بالای قسمت های این سریال و اینکه این مجموعه همیشه در حال تمسخر دنیای واقعی است، طبیعتا یکسری از حوادث آن ممکن است به صورت تصادفی در دنیای واقعی نیز اتفاق بیفتند. در حالی که تعدادی از این پیشگویی ها به رویدادهای واقعی نزدیک بوده اند، بعضی از آن ها کاملا بزرگنمایی شدهاند. در این مقاله ۵ تا از عجیب ترین پیشبینی های سیمپسون ها، از جمله آن هایی که بزرگنمایی شده اند، را مطرح خواهیم کرد.
۱. ویروس کرونا – فصل ۴ – قسمت ۲۱: مارج در بند
ممکن است تصاویر بالا را که پخش ویروسی را در شهر اسپرینگفیلد (شهر اقامت سیمپسون ها) نشان می دهد را دیده باشید. پس از شیوع کروناویروس ۲۰۱۹، بسیاری از سایت های مختلف از این تصویر استفاده کردند که ادعا کنند سیمپسون ها ۲۶ سال پیش (در سال ۱۳۷۲)، شیوع ویروس کرونا را پیشبینی کرده بودند. بجز تصویر بالا سمت چپ، تمامی این تصاویر از قسمت ۲۱ فصل ۴ هستند که در آن، پس از سرفه کردن یک کارکن ژاپنی در یک بسته پستی، ویروس “آنفولانزای اوزاکا” وارد اسپرینگفیلد می شود.
و اما تصویر بالا سمت چپ. نه تنها این عکس از یک قسمت دیگر است (فصل ۲۲ – قسمت ۶: آقای برنز احمق)، بلکه فتوشاپ نیز شده که به نظر بیاید سیمپسون ها ۲۶ سال پیش این پاندمی را پیشبینی کرده بودند. در اصل، این قسمت نوشته زرد “کروناویروس” را در تلویزیون نشان نمی دهد و تنها نوشته قرمز “میو آخرالزمان” را برای تمسخر آنفولانزای گربه که در اسپرینگفیلد در آن قسمت رایج شده را نشان می دهد.
۲. ذره بوزون هیگز – فصل ۱۰ – قسمت ۲: هومر مخترع
در این قسمت سیمپسون ها که در سال ۱۳۷۷ پخش شد، هومر سیمپسون مصمم می شود که یک مخترع یا کاشف بی نظیر شود و برای رسیدن به این هدف دست به کار های مختلفی میزند. یکی از محاسباتی که هومر انجام می دهد معادله ای که در تصویر بالا می بینید هست. این معادله بسیار به فرمول محاسبه جرم ذره بوزون هیگز که پس از چندین دهه تحقیق در سال ۱۳۹۱ برای اولین بار مشاهده شد نزدیک است.
آل جین، سرپرست نویسندگان و تهیه کننده اجرایی سیمپسون ها، در رابطه با این پیشبینی گفته است: “بوزون هیگز توسط دیوید کوهن، که یکی از افراد دارای سابقه ریاضی در این برنامه هست، در فیلم نامه نوشته شد. چیزی که در فیلمنامه نوشت در آن موقع یک حدس محتمل بود. برای همین چیزی نبود که کاملا غیر منتظره باشد.”
۳. ریاست جمهوری دونالد ترامپ – فصل ۱۱ – قسمت ۱۷: بارت و سفر به آینده
در قسمت ۱۷ از فصل ۱۱ که در سال ۲۰۰۰ میلادی (اواخر ۱۳۷۸ شمسی) پخش شد، سال ۲۰۳۰ میلادی را در دنیای سیمپسون ها میبینیم. در این قسمت، لیسا سیمپسون رئیس جمهور آمریکا شده و در حال صحبت کردن راجع به اقتصاد کشور می گوید: “همانطور که مطلع هستید، پس از رئیس جمهور ترامپ ما در کمبود بودجه بزرگی هستیم”. در طول این قسمت این تنها اشاره ای است که به ریاست جمهوری دونالد ترامپ می شود و هیچ تصویری از او نشان داده نمی شود.
تصاویری که در عکس بالا میبینید، بر خلاف نوشته آن، از قسمت ۱۷ از فصل ۱۱ که در سال ۲۰۰۰ پخش شد نیستند و با توجه به کیفیتی که سیمپسون ها در آن دوران داشتند، کاملا واضح است که این تصاویر از قسمت های جدیدتر هستند. در حقیقت، این تصاویر از فیلم کوتاه “سفر ترامپی“، که در آن هومر در خیالات خود در موهای ترامپ سفر می کند هستند که در سال ۲۰۱۵ در کانال یوتیوب “Animation Domination” پست شد. سازنده های سیمپسون ها این فیلم کوتاه را پس از اینکه ترامپ در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد می خواهد نامزد ریاست جمهوری آمریکا برای سال ۲۰۱۶ شود و پس از اینکه عکس های سمت راست تصویر بالا گرفته شدند، برای تمسخر او تولید کردند. همچنین، اگر تصاویر دیگری هم از دونالد ترامپ در دنیای سیمپسون ها دیدید که دقیقا مانند عکس های دنیای واقعی بودند، لطفا در نظر داشته باشید که تمامی این تصاویر یا پس از وقوع برای طنز در یکی از قسمت ها و یا فیلم کوتاهی از سیمپسون ها بازسازی شدهاند و یا کاملا فتوشاپ شده هستند.
بخشی از فیلم کوتاه “سفر ترامپی”
همچنین، در رابطه با حرف لیسا در قسمت ۱۷ از فصل ۱۱ راجع به ریاست جمهوری ترامپ باید در نظر بگیریم که از مدت ها قبل از اینکه این قسمت پخش شود، دونالد ترامپ شخص شناخته شده ای در آمریکا بود، و راجع به اینکه در نظر دارد روزی کاندید ریاست جمهوری آمریکا شود در ملا عام حرف زده بود. طبق گفته دن گرانی، یکی از نویسندگان سیمپسون ها، این دیالوگ لیسا را برای مسخره کردن ایده ریاست جمهوری ترامپ و اینکه این رویداد چقدر برای آمریکا بد خواهد بود نوشتند. (منبع)
۴. برج شارد لندن و ساعت های هوشمند – فصل ۶ – قسمت ۱۹: عروسی لیسا
این قسمت که در سال ۱۳۷۳ پخش شد، عروسی لیسا را در سال ۱۳۸۹ در شهر لندن نشان می دهد. در یکی از صحنه های این قسمت، ساختمانی را که در تصویر بالا با دایره قرمز مشخص شده را میبینیم که بسیار به برج شارد لندن که بلندترین ساختمان در اتحادیه اروپا است شبیه است. جالب توجه است که ساخت این برج در واقعیت در سال ۱۳۸۸ شروع شد و مکان واقعی آن هم به آنچه در این قسمت دیده می شود نزدیک است. البته جا دارد اشاره کنیم که تکمیل شدن این برج تا اردیبهشت ۱۳۹۱ طول کشید.
همچنین، در این قسمت نامزد لیسا را در حال استفاده از یک ساعت هوشمند میبینیم و با اینکه این قسمت سال ها قبل از اینکه شرکت هایی مانند سامسونگ و یا اپل ساعت هوشمند بسازند پخش شده بود، لازم به ذکر است که ساعت های کیبورد دار و نسبتا “هوشمند” از سال ها قبل از پخش این قسمت وجود داشتند.
۵. اکتساب فاکس قرن ۲۰ توسط والت دیزنی – فصل ۱۰ – قسمت ۵: وقتی راز ستاره ای را فاش میکنید
در قسمت ۵ از فصل ۱۰ که در سال ۱۳۷۷ پخش شد، در حالی که ران هاوارد و برایان گریزر (دو فیلمنامه نویس معروف آمریکایی) می خواهند ایده فیلمنامه هومر را به تهیه کنندگان فاکس ارائه کنند، این تابلو را بیرون استودیو فاکس قرن ۲۰ می بینیم که در پایین آن نوشته شده: “بخشی از شرکت والت دیزنی”. و جالب توجه است که در سال ۱۳۹۶ ، دیزنی فاکس قرن ۲۱ را همراه با استودیو فیلمسازی فاکس (فاکس قرن ۲۰) و اکثر برنامه های تلویزیونی آن (از جمله سریال سیمپسون ها) را خرید. آل جین در رابطه با این پیشبینی گفته است که از آنجایی که این قرارداد ها مدام اتفاق می افتند، چنین اتفاقی برایشان “منطقی به نظر می رسید”.
نکات نهایی
با اینکه سیمپسون ها سابقه خوبی در پیشبینی یکسری از رویداد ها دارند، باید در نظر داشته باشیم که – متاسفانه – نویسندگان سیمپسون ها دارای ماشین زمان و یا نیرو های فراطبیعی برای آینده بینی نیستند و تمامی “پیشبینی ها” به لطف آشنا بودن آن ها با رویدادهای جاری و همچنین تعداد بالای قسمت های این مجموعه می باشند. از این جهت، اگر متنی خواندید یا تصاویری مشاهده کردید که مدعی بر آنند که سریال سیمپسون ها توانسته با دقت بالا رویداد های واقعی را پیشبینی کند، لطفا در نظر داشته باشید که – به احتمال زیاد – این موضوع بزرگنمایی شده.